top of page
  • PRESTEP

Novemberben elkészülhet a bekötőút Hetényegyháza és az M5-ös között

Látványos ütemben haladnak a Hetényegyházát érintő útfejlesztések. A településrész M5-ös autópályához történő bekötése várhatóan novemberben fejeződik be. Jelenleg még aszfaltozási munkálatokat végez a kivitelező a Helikon utcán.


Jelenleg ha ránézünk Hetényegyháza bekötésére az M5-ös autópálya vagy a 445-ös főút felől, a körforgalmi csomópont irányából érkezve már több kilométernyi új aszfaltos út látható. Az útszakasz a hivatalos átadás után egészen a Helikon utcáig viszi majd az autósokat, és ezzel fontos kapcsolatot teremt a hetényiek számára a sztrádával és a várossal. A projektre az önkormányzat közel 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy TOP-os pályázaton.


A beruházás keretében kb. 2,2 km hosszú szakaszon történik közútfejlesztés. Ez részben új útszakasz kiépítését, részben a meglévő aszfaltút 4 méterről 6 méterre történő szélesítését jelenti. A Helikon utca és a korábban burkolatlan önkormányzati földút csatlakozásánál egy új csomópont várja majd az autósokat. Emellett a Helikon utcától a temetőig több mint 500 méter hosszúságban önálló, 1,5 méter széles közös gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki.

Ott jártunkkor a kivitelező a Helikon utca főpályájának aszfaltozási munkáit végezte. A kopóréteg terítése az útfejlesztés utolsó szakaszának része. Ezután kezdődhet a csapadékszikkasztó árkok kialakítása, majd az útburkolati jelek felfestése és a jelzőtáblák kihelyezése.

Az útépítés várhatóan novemberben fejeződik be.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page