top of page
  • PRESTEP

Megkezdődött az Aqua Hotel építése - A Kecskeméti Fürdő parkolójának egy része nem használható

2020. szeptember 21-én, hétfőn megkezdődött a Kecskeméti Fürdő mellett az Aqua Hotel építése. Az építkezés miatt a Fürdő épülete mellett a parkoló terület egy része lezárásra került, néhány parkolóhely nem használható, azonban még így is elegendő parkolóhely áll Vendégeink rendelkezésére a lezárt területen kívül, illetve a Fürdővel szembeni parkolóban is.

Kérjük Vendégeinket, a fürdő mellett csak a felfestett, szabad parkolóhelyeket használják, a közlekedő utakat ne foglalják el annak érdekében, hogy a munkagépek zavartalanul közlekedhessenek. Kérjük, a parkolóból a Csabay Géza körútra vezető járda melletti várakozást és parkolást mellőzzék az építkezés befejezéséig. (A térképen pirossal jelölt terület.)


HÁTTÉR:

A keol.hu információi szerint a Kecskeméti Aqua Hotel projekt teljesen önerős: állami, vagy önkormányzati támogatás nincs benne, az értéke pedig mintegy 1 milliárd forint. A Kecskeméti Fürdő szolgáltatásaival nem konkuráló 3* superior hotel létesül várhatóan 2021. december végéig, a Horváth Építőmester Kft kivitelezésében. A beruházás finanszírozását egy pénzintézet több mint 10 éves futamidővel támogatja, a beruházók pedig vállalták, hogy legalább 25 éven keresztül hotelként üzemeltetik majd az épületet.


A megépülő földszint plusz 2 emelet magasságú hotelben 41 szobát alakítanak ki, amelyek 20 nm-esek lesznek. A tervekben szerepel összenyitható családi szoba és mozgáskorlátozott szoba is.


Egy alap szoba várható ára reggelivel fejenként 10-12 ezer körül alakul majd éjszakánként. A reggeliztetés a hotelben lesz, de a fürdőszolgáltatást már piaci áron vennék a fürdőtől. A hotelnek lesz közvetlen kapcsolata a fürdővel, viszont kialakítanak majd egy saját bejáratot is.


A beruházók végezetül vállaltuk azt is, hogy megújuló energiákat is felhasználnak az épületben. Ezért lesznek napelemek, és a fürdő által most a levegőbe engedett metángázt is hasznosítani kívánják a hotel kazán rendszerében.


Forrás: keol.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page