top of page
  • PRESTEP

Megkezdődött a Kiskőrösi út szilárd burkolatú kiépítése


A kivitelező Gömöri Kft. 2022. november 21-én, hétfőn reggel felvonult a Kecskemét-Helvécia közötti Kiskőrösi út Kecskemét felöli oldalán és megkezdték a munkálatokat. A tervek szerint 2023. júliusától már ezen az úton is szilárd burkolaton közlekedhetnek Kecskemétre a helvéciaiak.


Mint korábban már megírtuk az építtető Helvécia Nagyközség Önkormányzata, a kivitelező pedig a Stravia Emulziógyártó és Útfenntartó Kft. és a Gömöri Szállítmányozási Kft. Az első munkanap reggelén pedig ott volt a helyszínen Balogh Károly, Helvécia polgármestere, Turupuliné dr. Polyák Katalin, Helvécia jegyzője és a polgármesteri hivatal néhány munkatársa. Akik pogácsával és üdítővel kínálták az útmunkásokat.

Az építési munka első üteme a Kiskőrösi út M5 autópálya lehajtó és Kecskemét belterület közötti szakasz. Ezt követően szilárd burkolatot kap a Kiskőrösi út a Jusztin sor és az M5 autópálya közti lehajtó között, majd a Kecskeméti 0905 hrsz-ú út (Köcsög csárda útja), valamint a Helvécia Jusztin sor mintegy 760 méteres szakasza is.


A Helvécia történetében kiemelkedő jelentőségű útépítés célja, hogy újabb útszakaszon tudjanak Kecskemétre közlekedni a település lakói. Ami pedig a beruházást lehetővé teszi: a „Helvécia-Kecskemét közötti helyi külterületi utak fejlesztése" című VP6-7.2.1.1-21 kódszámú pályázati támogatás, valamint Helvécia Nagyközség Önkormányzatának finanszírozása.

A munkavégzés ideje alatt a részleges közlekedés biztosított lesz, a szükséges forgalomkorlátozás.


Forrás: keol.hu

bottom of page