top of page
  • PRESTEP

Mától használható az új homokbányai P+R parkoló

Megnyílt Homokbányán Kecskemét első P+R parkolója, mely jelentősen csökkentheti a belváros járműforgalmát és parkolóinak zsúfoltságát. A Helvécia, Ballószög, Kadafalva és Homokbánya felől érkező lakosok a parkolóban ingyen otthagyhatják járműveiket, onnan pedig buszokkal mehetnek tovább szintén ingyenesen. A kezdeményezés csökkenti majd a városközpont légszennyezettségét is.

Sipos László önkormányzati képviselő vette le a zárszalagot a homokbányai P+R parkoló bejáratáról. Ezzel pedig hivatalosan megnyílt mindenki előtt a terület, ahol ingyenesen otthagyhatja autóját és mehet tovább szintén díjmentesen busszal.


Nagyon sok autó jár Kecskemét legforgalmasabb útján, az 52-es bekötőúton. Az új P+R parkolóban sokaknak lesz arra lehetőségük, hogy le tudjanak parkolni és ingyenesen tudjanak továbbutazni. Mintegy 100-120 parkolóhely áll rendelkezésre. Közvetlenül itt van a buszmegálló is, ahol folytatni tudják utazásukat a városközpont felé

— mondta Sipos László önkormányzati képviselő.


Aki igénybe veszi a parkolót, az autója rendszámának begépelését követően ingyen kap egy napijegyet az automatából, mellyel egy fő ingyen tud utazni azon a napon az összes helyi járatú buszon. Így tett Milóczki Lilla is, aki Bugacról jár be Kecskemétre iskolába.


Úgy gondolom, hogy éppen elég bejönni faluról ide Kecskemétre, a nagyvárosba. A városban nem kell a benzint pazarolni, el lehet menni innen busszal. Sokkal jobban megéri szerintem

— összegezte véleményét Milóczki Lilla.


Kecskemét első P+R parkolója jelentősen csökkentheti a belváros járműforgalmát és parkolóinak zsúfoltságát, így pedig csökkenhet a városközpont légszennyezettsége is.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page