top of page
  • PRESTEP

Mától forgalomkorlátozás a 44-es főút kecskeméti bevezető szakaszán

Ideiglenes forgalomkorlátozással járó felújítás kezdődik ma (hétfőn) a 44-es főút kecskeméti bevezető szakaszán. A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik váltakozó irányban félpályás lezárással, jelzőőrös forgalom irányítás mellett. A munkavégzésre csak a reggeli csúcsforgalom után (8.00 óra után) kerül sor és várhatón 4-6 hetet vesz igénybe. Az érintett szakaszon várhatóan torlódások lesznek a közúti járműforgalomban, ami a menetrend szerinti autóbusz járatok menetidejét is növelheti.


Az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály-Lakitelek közötti szakasz építéséhez kapcsolódóan a 44 sz. főutat 2020-ban mintegy 20 km hosszban felújították. A Szolnok-Kiskunfélegyháza összekötő út (Lakitelek, vasúti átjáró) és a Kecskemét-Lakitelek összekötő út (Fekete Gólya Étterem) között.


A mai naptól (június 20.) a 44 sz. főút felújítása folytatódik a Kecskemét-Lakitelek összekötő út (Fekete Gólya Étterem) és a 445 sz. főút („repülős” körforgalom) közötti 2,8 km hosszú szakaszon.


A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik váltakozó irányban félpályás lezárással, jelzőőrös forgalom irányítás mellett. Félpályás útlezárással járó munkavégzésre csak a reggeli csúcsforgalom után (8.00 óra után) kerül sor és várhatón 4-6 hetet vesz igénybe. "Kérjük szíves megértésüket és türelmüket a kivitelezés folyamán kialakuló kellemetlenségekért!" - írja Facebook-oldalán a NIF Zrt.A KEKO tájékoztatója a buszközlekedésről


Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2022. június 20-tól folytatódik a 44 sz. főút felújítása a 4622 j. Kecskemét-Lakitelek összekötő út (Fekete Gólya Étterem) és a 445 sz. főút („repülős" körforgalom) közötti 2,8 km hosszú szakaszon. A jelzett szakaszon torlódások lesznek a közúti járműforgalomban, ami a menetrend szerinti autóbusz járatok menetidejét is növelheti.


Fentiekre való tekintettel kérjük, hogy minél nagyobb számban a menetrendszerinti autóbuszokat és a személyszállító vonatokat vegyék igénybe utazásaikhoz! Ezzel környezetünk védelme mellett közösen tehetünk a forgalmi torlódások elkerüléséért annak érdekében, hogy mindannyian időben eljussunk úticélunkhoz!


Egyidejűleg javasoljuk az utazási idő jobb tervezhetősége érdekében a menetrend.app applikáció használatát is, amellyel könnyen megtervezheti utazását a számozott helyi autóbuszjáratokon kívül a helyi díjtermékekkel is igénybe vehető helyközi autóbuszokkal, vonatokkal, vagy ezek kombinációjával.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page