top of page
  • PRESTEP

Márciusban megnyitják az M44-es gyorsforgalmi út Szentkirály-Lakitelek közötti szakaszátAz M44-es gyorsforgalmi út Szentkirály-Lakitelek közötti szakaszán a műszaki átadás-átvételi eljárás sikeresen lezárult, az átadáshoz szükséges hatósági eljárások lefolytatása folyamatban van. Tervezetten márciusban történhet meg a forgalomba helyezés - közölte Facebook-oldalán Dankó Béla (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő. (Fotó: Facebook)


Az M44 gyorsforgalmi út M5 autópálya és Szentkirály közötti szakaszon továbbra is zajlik a kivitelezési munka, a forgalomnak történő átadás 2025 második negyedévére várható.


Az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba és országhatár; Nagyszalonta közötti szakaszának előkészítése jelenleg is tart. A tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás még folyamatban van. Az ajánlatok bontását követően jelenleg az értékelési szakasz zajlik.


Eredményes eljárás esetén a tervezési szerződést tervezetten idén az első negyedév végén vagy a második negyedév elején aláírhatják. A teljes tervezési feladat elvégzésére 47 hónap áll majd a tervező rendelkezésére, a tervezés vége így 2028-ra kalkulálható. A Méhkerék környezetében tervezendő különszintű csomópont és országhatár közötti szakasz teljeskörű tervdokumentációi tervezetten már a 2027-ben elkészülnek.


Forrás: keol.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page