top of page
  • PRESTEP

KINCS Smart Family – Verseny új, innovatív vállalkozásoknak

A családok életének könnyebbé tételét célozza az új, innovatív vállalkozásoknak szóló verseny, amelyhez Kecskemét is csatlakozott. A KINCS Smart Family 2021. országos versenyre már meglévő vállalkozások új ötleteit várják a szervezők. Kecskemét városa kiemelt figyelmet fordít majd a helyi indulókra és ötletekre.


A KINCS Smart Family Nagydíj 2021 kecskeméti sajtótájékoztatóját tartották szerda délelőtt a Campuson. Az országos versenyt, amelyre augusztus 15-étől lehet jelentkezni, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezet indította azzal a céllal, hogy a családokat segítő innovatív vállalkozói ötleteket összegyűjtsék és inspirálják.


Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, Kecskemét több ponton is felkészült az innovatív ötletek inspirálására, és maga a verseny, amely mellé teljes vállszélességgel odaállt a város, ezt a folyamatot erősíti tovább. A város hirtelen vált a világverseny résztvevőjévé, ahol fontosak az újító ötletek.


- Természetesen nemcsak szervezőként állunk a potenciált hordozó vállalkozási ötletek mellé, hanem a Városi Alapkezelőn keresztül olyan személyre szabott, egyedi finanszírozási lehetőséget is biztosítunk a kecskeméti vállalkozások számára, amellyel elérhetik a maguk elé kitűzött célt, és ezáltal nem csupán a saját, hanem a város fejlődéséhez is hozzájárulnak. A KINCS Smart Family Nagydíj startup versenye elindítása is egy újabb lépés, hogy minél több olyan magyar innováció jöjjön létre, amely a családok életét megkönnyíti, valamint hozzájárul az okos családi megoldások alkalmazásához és ezzel a családok, közösségek jólétéhez - emelte ki a polgármester.


Fürkész Tünde a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke kiemelte, nem ez az első együttműködése a szervezetnek Kecskeméttel és szívesen jöttek ebbe a városba, ahol azt látják, megértették az innovációs versenyben való részvétel fontosságát. Szalai Piroska a KINCS Smart Family Centrum vezetője elmondta - A jövő oktatásához, a családon belüli egészség megőrzéséhez, az okos családi otthonhoz, a családi kasszához, a családon belüli társaskapcsolatokhoz és a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó ötleteket külön kategóriaként gyűjtik és díjazzák majd.


A már három éve működő Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) idén május 15-én, a Családok Nemzetközi Napján indította el a KINCS Smart Family Centrumot, amellyel párhuzamosan egy olyan startup versenyt is meghirdettek, ahol a hazai üzleti innovációban aktív szerepet játszó vállalkozások lehetőséget kapnak a piacaik bővítésére. Kifejezetten olyan startupok jelentkezését várjuk, amelyek családokat segítő okos megoldásokat és funkciókat fejlesztenek. Hat témakörben nevezhetőek a családok mindennapjait érintő innovatív megoldások, melyek magukban foglalják a családon belüli tanulást elősegítő fejlesztéseket, az egészségmegőrző megoldásokat, az okos otthonok kategóriát, a családi kasszával kapcsolatos fejlesztéseket, és a társadalmi, közösségi innovációt, ahol kiemelt hangsúly van a generációk közötti kapcsolatteremtésen


A cél a már jelenleg is működő vállalkozások használható és innovatív ötleteinek összegyűjtése, és rendszerezése. A hatmilliós összdíjazás mellett azonban a kecskeméti vállalkozások ennél is többet profitálhatnak a részvétellel. A versenyre felfigyelt a Városi Alapkezelő Zrt. is. Tordai György befektetési igazgató a helyszínen hangsúlyozta az összesen 25 millárd forint felett őrködő alap célja a helyi vállalkozások támogatása, így a valóban működőképes ötletek nem kerülik majd el a szakemberek figyelmét és akár további helyi támogatásban is részesülhetnek.


Tordai György Városi Alapkezelő befektetési igazgatója szintén lelkesen fogadta a kezdeményezést:


- Külön öröm számunkra, amikor a magyar családok tehermentesítéséhez kapcsolódó innovációs ötletek támogatására nyílik lehetőségünk. A Városi Alapkezelő egy olyan unikális szereplő a magyar piacon, amely szívesen vesz részt a kreatív projektek finanszírozásában. Kifejezetten ilyen céllal hoztuk létre azokat a finanszírozási csomagjainkat, amely a legkedvezőbb piaci feltételek mellett, egyénre szabottan igényelhetőek - hangsúlyozta az igazgató.


A rendezvény előadói között volt Piszman Zsófia, a Diákkorep alapítója. A tantárgyi korrepetálást segítő online applikáció 2019-ben nyerte meg az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő döntőjét. A fiatal lány akkor úgy döntött, hogy ötletéből valódi vállalkozást épít:


- A Diákkorep lényege, hogy diákok találták ki, diákoknak szól, és diákok segítik egymást a tanulásban az alkalmazáson keresztül – foglalta össze Zsófia. - Ez azért is nagyon előnyös, mert korban közel állnak egymáshoz, nincs alárendeltségi viszony, így hatékonyabbak az órák. Barátságok is szövődhetnek a diákok közt. A tanárnak készülő fiataloknak is hasznos, hiszen kipróbálhatják magukat oktatóként, frissíthetik tudásukat, ismerősöket, barátokat szerezhetnek. Az elfoglalt szülőknek is segítünk ezzel, hiszen ingyenes, minden diák számára elérhető, minőségi tanítást kínálunk. Az elmúlt évben sokat fejlődött a szolgáltatásunk. A kezdeti 3 fő helyett, ma már hatan koordinálják a munkát. Jelenleg 3 országból 38 tanár van a rendszerben és a következő lépés a saját honlap megvalósítása - mondta Zsófia.


A KINCS Smart Family Nagydíj pályázatra 2021. augusztus 15-ig lehet jelentkezni a www.smartfamily.hu-n. A fődíj 6 millió forint, amit egy szakértőkből álló zsűri ítél majd oda a győztesnek.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page