top of page
  • PRESTEP

Kibővült buszparkoló és új személygépkocsi parkoló a KeKo és az Inter Tan-Ker Zrt. telephelyén

Befejeződött az INTER TAN-KER Zrt. és a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. által közösen üzemeltetett kecskeméti telephelyen megvalósult beruházás. Ennek keretében az autóbusz parkolót kibővítették, a személygépjárművel érkező munkatársaik, valamint a vendégek számára kialakítottak egy parkolót, továbbá az épületen belül végeztek kisebb felújítási munkálatokat.

Minderről sajtótájékoztatón számoltak be a kecskeméti médiának 2021. október 4-én, hétfőn délelőtt. A rendezvényen részt vett dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője, valamint Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.


Kecskeméti Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Közlekedési Központ, valamint az INTER TAN-KER Zrt. együttműködésének eredményeként egy közel hatvan millió forintos beruházás valósult meg a két cég közös telephelyén Kecskeméten. Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően tizenöt férőhellyel bővült az autóbusz-parkoló, így már összesen hatvanhat, a közösségi közlekedésben részt vevő jármű befogadására alkalmas a telephely.


Ezenkívül egy személygépjármű-parkolót is kialakítottak, így az ide érkező dolgozók és vendégek számára is megoldódott a járművek biztonságos elhelyezése.


Mivel a beruházás során a teljes autóbusz-parkoló kövezetét kijavították, ahol szükséges volt, a munkálatokkal egyidejűleg elektromos autóbuszok töltésére alkalmas töltőberendezések előkészítése is megtörtént.


A fejlesztés utolsó szakaszában megkezdődött a szabad területek füvesítése, valamint fák ültetése. A beruházás teljes összegét az INTER TAN-KER Zrt. előlegezi meg, amelyet a tíz éves szolgáltatási szerződés lejártáig, a közösségi közlekedés biztosításának ellenértékeként fizetett kilométerdíjba beépítve fog a város törleszteni.


Dr. Homoki Tamás arról is beszámolt a sajtótájékoztatón, hogy október 1-től új lehetőséggel bővült a Kecskemét közigazgatási területén belül közösségi közlekedéssel utazni kívánók számára az utazásaik megtervezése. A legkényelmesebb - akár több szolgáltató közötti átszállási lehetőséget tartalmazó utazási lehetőség megtervezéséhez - gyors és hatékony segítséget jelent az AppCorner Kft. menetrend.app alkalmazása. A kecskeméti helyi menetrendi adatokat a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. biztosítja az alkalmazás számára, amelyek az applikációban integrálásra kerültek a Máv-Start és a Volánbusz menetrendi adataival.


Forrás: keol.hu

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page