top of page
  • PRESTEP

Kecskemétről tartott előadást Szemereyné Pataki Klaudia a belügyminisztérium konferenciáján

Frissítve: 2020. máj. 18.

Március 5-6-án rendezték meg a Perspectives of Local Governments In Central–Eastern Europe - Gyakorlat és innovációk című nemzetközi konferenciát Budapesten az Aquaworld Resortban, ahol az önkormányzatok jó gyakorlatai, innovációi kerültek bemutatásra.


A konferencia első napja során a legtöbb előadó a településén a közösségépítést jelölte meg elsődleges fejlesztési célként, és emelte ki a közösség (lakosság, piaci és intézményi szereplők, önkormányzatok) tenni akarását legfontosabb erőforrásként. Egy jól működő települést az önkormányzat mellett a vállalati és civil szféra, valamint a lokálpatrióta lakosok hatékony és elkötelezett közös munkája tesz élhetővé.


Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony a Fenntarthatóság, együttműködés és innováció című szekcióülésen „Az önkormányzat feladata és szerepe az együttműködésen alapuló közszolgáltatás kialakításában - Kecskemét példáján” címmel tartott előadást. A nagy érdeklődést mutatja, hogy Kecskemét város vezetőjének előadásán a terem zsúfolásig megtelt.


A prezentáción Kecskemét innovatív programjairól volt szó, polgármester asszony beszélt a városvezetés, a vállalatok és az intézmények együttműködésével megvalósuló Prestep programról, az idősek aktivitásának növelését célul kitűző Cédrusnet programról, illetve a vállalati társadalmi felelősségvállalással egybekötött csapatépítésre is jó lehetőséget kínáló Fogadj örökbe egy parkot programról is.


A konferenciát kiállítás kísérte, ahol az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. mutatta be a város fejlesztési elképzeléseit és a kecskeméti közös siker örömét a Prestep programon keresztül. A kiállítás résztvevői körében nagy sikert aratott a digitalizációt, ipar 4.0-át jelképező robot, de a poligonkecske darabjaiból álló puzzle-t is többen kirakták, amivel hasznos információkat tudhattak meg Kecskemétről. Szintén az innovációt jelképezte a kiterjesztett valóságban történő játék, amelynek során a kecskét kellett megtalálni a teremben.


Forrás: hiros.hu

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page