top of page
  • PRESTEP

Kecskemétnél is elkészült a Mobiliti villámtöltője

Újabb töltési helyszínnel bővült a hétvégén a Mobiliti villámtöltő hálózata. Ezúttal Kecskeméten üzemeltek be egy villám és egy gyorstöltőt a helyi Decathlon áruház parkolójában. Az M5-ös autópálya lehajtótól alig másfél kilométerre lévő üzlet az eddigi legjobb helyszín az átutazó forgalom támogatására Kecskemét környékén.

Az üzlet parkolójába ezúttal is egy 50 kW-os DC illetve egy 2×22 kW-os AC töltő került, de a győri és a székesfehérvári helyszínhez hasonlóan a Tritium gyártmányú DC töltőn egy 43 kW teljesítményű AC kar is megtalálható. A kábelezést feltehetőleg itt is úgy készítették elő, hogy a töltőpont igény esetén bontás nélkül bővíthető legyen egy további DC töltővel.

A többi Mobiliti töltőhöz hasonlóan természetesen a kecskeméti villámtöltő is fizetős, így nem valószínű, hogy az ingyenes töltéssel spóroló helyi autósok kedvenc helye lesz, így az autópályán közlekedő, átutazóban lévő autósok sokkal nagyobb valószínűséggel találják majd szabadon, mint a városközpontba telepített ingyenes töltőket. A töltés díja az április végéig tartó tesztidőszakban 10 Ft percenként, amit a töltés indításához egyébként is szükséges NKM TöltőPont applikációban megadott bankkártyával lehet kifizetni. A regisztrációt, illetve az adatok megadását érdemes még az indulás előtt megejteni, hogy a töltőnél ezzel már ne kelljen húzni az időt. Fontos tudni, hogy mivel a 43 kW-os teljesítmény már villámtöltésnek számít, annak használatáért a Mobiliti ugyanúgy felszámolja a 10 forintos percdíjat, mint a DC töltésért.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page