top of page
  • PRESTEP

Kecskeméti csapat nyerte az 5letből jövő vetélkedőt!

A digitalizáció, a környezetvédelem és a hétköznapi problémák megoldása állt a június 11-én megrendezett 5letből jövő! játék vállalkozói vetélkedő döntője fókuszában. A kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban zajló versenyre három országból öt csapat érkezett, hogy egy szakértőkből és befektetőkből álló zsűri előtt prezentálja a fél éven át tartó játék során kidolgozott vállalkozási ötletét. Szoros versenyben végül netes csomagküldő-szolgáltatás ötletével a kecskeméti Fenotípus csapata vihette haza az 1+1 milliós fődíjat.

Két napos nemzetközi döntő


A 2016-ban Kecskeméten debütáló mintaprojekt mára már országos méretűvé nőtt, hiszen Szombathelytől Debrecenig jelentkeztek rá a középiskolás csapatok. Sőt, a 10-11. évfolyamos diákok számára meghirdetett vetélkedő idén több határon túli város diákjainak érdeklődését is felkeltette, így az 2021-es részvevők majdnem fele a Vajdaságból és Erdélyből regisztrált. Három országból, 37 csapattal indult el az AIPA Kft. és a budapesti Moha Ház által szervezett 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő ötödik évada, amelynek döntőjében végül az alábbi csapatok mérték össze ötletüket:


Jackpot – Szombathely ÖTLET: Egészségügyi karkötő és kapcsolódó szolgáltatások
Délvidéki Srácok – Szabadka ÖTLET: Challenge-APP, ahol a legjobb kihívások tömörülnek
Trois cent soixante croissant – Budapest ÖTLET: Dioxiday elnevezésű böngésző bővítmény, amely vásárláskor segít környezetbarát alternatíva találásához
THAB – Sepsiszentgyörgy ÖTLET: Testreszabó-APP, a személyre szabott ruharendeléshez
Fenotípus – Kecskemét ÖTLET: Netcsomag szolgáltatás, a gyors csomagszállításhoz

A zsűri döntése alapján az ötödik évad első helyezettje a kecskeméti Fenotípus, akiknek a díjat dr. Várady Zoltán, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója adta át. Második lett a budapesti Trois cent soixante croissant, akik 750.000 forint nyertek. Harmadik helyen végzett a Délvidéki Srácok csapata, ők 500.000 forinttal lettek gazdagabbak. A negyedik helyezettnek járó 300.000 forintot a sepsiszentgyörgyi THAB vihette haza, míg az ötödik helyen 150.000 forinttal gazdagodott a szombathelyi Jackpot csapata.


Különdíjakat is felajánlottak a cégek


A Legmegvalósíthatóbb ötlet számára 100.000 forintos különdíjat ajánlott fel a Digitlean Kft., amit a cég képviseletében Balás Dávid és Kovács Balázs adott át a Fenotípus részére.


Kollár Csaba vállalkozó 200.000 forintos különdíjat nyújtott át a Legeredményesebb Kecskeméti Csapat számára.


A verseny során aktívan közreműködő önkéntes Diákszurkolókat is díjazták, amit Sárosi Gábor, az AIPA Kft. nevében adott át.


A történet itt azonban még nem ér véget, hiszen a vállalkozó kedvű fiatalok részt vehetnek a versenyre épülő mentorprogramban, ahol – kilépve a játék keretein túlra – tényleges start-up-ot fejleszthetnek ötletükből, hasonlóan a 2019. évi nyertesekhez, akik az AIPA Kft. mentorálása mellett létre is hozták és működtetik a Diákorep elnevezésű korrepetáló szolgáltatásukat.


Bárki számára elérhető a döntőA teljes döntő megtekinthető vasárnap este 20:00 órától a Kecskeméti Televízióban, valamint az 5letből jövő! Youtube csatornáján és a weboldalon.


Forrás: hiros.hu

Kommentarer


Kommentering har blitt slått av.
bottom of page