top of page
  • PRESTEP

Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítás


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a VP6-7.2.1.1-21 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése" című pályázata a „Külterületi helyi közutak fejlesztése" című felhívásra 244 millió Ft összegű európai uniós támogatást nyert. A támogatás mértéke 95%. A projekt a Vidékfejlesztési Program támogatásával a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.


A Vidékfejlesztési Program támogatásával a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósításra kerülő VP6-7.2.1.1-21 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése" című projekt a Nyíri út - Széles köz és a 445. számú másodrendű főút közötti külterületi szakaszának közlekedési-infrastrukturális fejlesztésére irányul. A projekt célja a Nyíri út Széles köz, valamint a 445. számú főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és az itt található már meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése és szélesítése. Az útszakasz mezőgazdasági művelési területek határvonalán fekszik, emiatt jelentős a mezőgazdasági gépek közlekedése, valamint megnövekedett a személyautó forgalom, amely várhatóan tovább növekszik a közeljövőben. Az út szélesítésének köszönhetően Kecskemét északi, sűrűn lakott, meghatározó jelentőségű mezőgazdasági külterületei is bevonásra kerülnek a szilárdburkolatú közlekedésbe. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vidéki térségben élő lakosok életminőségének javításához, elérhetőbbé teszi számukra az alapvető szolgáltatásokat, megteremti a közösségi élet feltételeihez való könnyebb hozzáférés lehetőségét, mindemellett a közlekedés biztonságosabbá válik. A beruházás az új útszakasz kiépítését, szélesítését és megerősítését tartalmazza.


A fejlesztéssel érintett útszakasz tervezett hossza 1595 méter, a szélessége 5,9 méter, a lehetőségekhez mérten kétoldali nemesített padkával kiépítve. Sor kerül a csapadékvíz-elvezetés kialakítására is, amely megakadályozza a csapadékos időszakok következtében kialakult belvíz problémákat. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata mindösszesen 244.246.981 Ft összegű támogatásban részesült a beruházás sikeres megvalósítása érdekében. A munkaterület átadása a kivitelező részére megtörtént, a beruházás 2023. decemberéig várhatóan megvalósul.

A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Projektkoordinációs Osztály Elérhetőség: 06-76/513-513, palyazat@kecskemet.hu


Forrás: keol.hu

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page