top of page
  • PRESTEP

Jól halad a hetényegyházi bekötőút építése

Már a teljes szakaszon szépen kirajzolódik az új hetényegyházi bekötőút nyomvonala. A földmunkák szinte elkészültek, hamarosan kezdődik a beton útalap építése, így az aszfaltozás is belátható közelségbe került.


Jelenleg épp az útalap alját, az úgynevezett védőréteget terítik az épülő hetényegyházi autópályabekötés nyomvonalán. A tavasszal kezdődött, több mint 1,9 milliárdos beruházás során a Helikon utcai vasúti átjárótól mintegy 2,2 kilométer hosszon épül vadonatúj út az M5-ös autópálya és a kecskeméti északi elkerülőút csomópontjáig.


A régészeti feltárás befejeződött, és az azt követő földmunkák is a végüknél járnak már. A Hetényegyháza felőli oldalon nemrég elbontották a régi út mintegy 300 méteres szakaszát, ahol az elkövetkező egy-két hétben még a vízvezeték-kiváltást kell elvégezni. Ez a munka a kivitelező szerint nem jár majd forgalomkorlátozással, ideiglenes elkerülőnyomvonalat alakítottak ki az érintett részen.


Az autópálya felőli oldalon a védőréteg terítése a pályától kiindulva az első 700 méteren zajlik. Jövő héten itt már a beton útburkolat-alapot építik, a következő héten pedig az aszfaltalapréteg felhordása is megkezdődik. Ebben a rendben haladnak tovább Hetényegyháza felé, vagyis egy hónapon belül az M5-östől kiindulva mintegy egy kilométeren elkészül az aszfaltalap.


A kétszer egysávos burkolattal, valamint az oldalanként majd’ két méter kiterjedésű zúzottköves padkával ellátott út a tervek szerint idén decemberben készül el.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page