top of page
  • PRESTEP

Hamarosan aszfaltozások kezdődnek az Izsáki úton

Hamarosan aszfaltozzák az Izsáki utat. A mai napon még előkészítő munkákat, például aszfaltmarást végzett a kivitelező Hazai Építőgép Társulás Zrt. a forgalomtól elzárt területeken. Az egyes csomópontokon a munkavégzés alatt jelzőőrös forgalomirányítás mellett haladt a forgalom.


Napokon belül elkészül az Izsáki út felújítását végző Hazai Építőgép Társulás Zrt. a folyamatban lévő aszfaltmarási munkálatokkal. Így várhatóan a következő hetekben elkezdik az aszfaltozást a forgalomtól elzárt területeken. A korábbi aszfalt eltávolítása fontos előkészítő munka az új útburkolat elhelyezése előtt. A mai napon marták az aszfaltot az Ipoly utcai csatlakozásnál is, a Kodály Iskola mellett. A munkavégzés miatt kisebb torlódás alakult ki a csomópontban, mivel a munkagépek áthaladása miatt a közlekedési lámpákat kikapcsolták, az autósok és gyalogosok jelzőőrös forgalomirányítás segítségével haladhattak át a kereszteződésen.


A NIF Zrt. beruházásának I. ütemében a Hullám vendéglő és a Katona Gimnázium között a jelenleg 2×1 sávos részek 2×2 sávossá épülnek át, illetve a már meglévő 2×2 sávos részek burkolatát felújítják. A sávbővítéses szakaszok mellett közel 2 kilométeren kerékpárút is épül. A projekt keretén belül 2 új turbó körforgalmat is építenek az Olimpia utcánál és a Sport utcánál. A munkák várhatóan 2024. I. negyedévében fejeződnek be. A kivitelezést a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi nettó 4,2 milliárd Ft értékben.


Forrás: hiros.hu


bottom of page