top of page
  • PRESTEP

Forgalomkorlátozás Kecskeméten az 52-es főút négynyomúsításánál

Az 52. sz. főút 0+100 – 0+715 km szelvények közötti szakaszának bal oldalán (Boldogasszony tértöl az Olimpia utca előtti autóbuszöbölig a déli oldalon) ideiglenes forgalomkorlátozás kezdődik 2022. augusztus 4-től. Az érintett szakaszon a munkavégzés várhatóan 2022. október 15-ig tart.


A projekt keretén belül az 52. sz. főút Kecskemét lakott területi szakaszán a jelenleg 2×1 sávos részek 2×2 sávossá épülnek át, illetve a már meglévő 2×2 sávos részek burkolatát felújítják. A sávbővítéses szakaszok mellett közel 2 km hosszon kerékpárút is épül.


A közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá tétele érdekében nem csak felújítják és kibővítik a szakaszt, hanem 2 új turbó típusú körforgalmi csomópontot is kiépítenek az Olimpia utcánál és a Sport utcánál, ezzel is segítve a becsatlakozó utak irányából érkezőket.


Az 52. sz. főút (Dózsa György út – 5. sz. főút (Mária és Árpád körút)) csomópontjában a Mária körúton a belváros felé egy balra, a Petőfi S. utcában Budapest felé egy jobbra, továbbá az Árpád körúton az M5-ös autópálya felé szintén egy balra kanyarodósávot alakítanak ki, a gyalogos és kerékpáros átvezetések pedig a jelenleginél biztonságosabb kialakítást kapnak.


A Katona József Gimnázium előtti buszmegálló, valamint a Boldogasszony téri jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet áthelyezik.


A Vízmű utcai jelzőlámpás csomópont korszerűsítésének keretében a Vízmű utcában és az Izsáki utat érintő mindkét ágon további egy-egy kanyarodósávot alakítanak ki.


A közlekedők a kivitelezéshez kapcsolódóan az alábbi forgalomkorlátozásokra számíthatnak:


Az 52. sz. főút 1+463 – 1+885 km szelvények közötti szakasz jobb oldalán (Egyetem régi területének kapubehajtójától a Vízmű utcáig az északi oldalon) ideiglenes forgalomkorlátozás várható 2022. július 27. és 2022. október 15 között.


Ezen időszak alatt a járda az északi oldalon teljes lezárásra kerül. A gyalogosforgalom a déli oldalon az üzletközpont oldalán lesz biztosított.

Az 52. sz. főút 0+849 – 1+345 km szelvények közötti szakasz bal oldalán (Olimpia utcai körforgalomtól az Egészségbiztosítási Pénztár előtti parkolóig a déli oldalon) ideiglenes forgalomkorlátozás kezdődik 2022. augusztus 1-től várhatóan 2022. október 15-ig.


Ezen időszak alatt a gyalog- és kerékpárút a déli oldalon teljes lezárásra kerül. A gyalogosforgalom az északi oldalon lesz biztosított.


Az 52. sz. főút 0+100 – 0+715 km szelvények közötti szakaszának bal oldalán (Boldogasszony tértöl az Olimpia utca előtti autóbuszöbölig a déli oldalon) ideiglenes forgalomkorlátozás kezdődik 2022. augusztus 4-től. Az érintett szakaszon a munkavégzés várhatóan 2022. október 15-ig tart.


Ezen időszak alatt a Boldogasszony tér teljes szakaszán lezárásra kerül a gyalog- és kerékpárút, mely a Garam utcától az Ipoly utcáig (Kodály Iskola bejáratáig) járható marad, majd a gyalogosforgalom a Botond utcánál átterelésre kerül a szelvényezés szerinti jobb oldalra.


A járműforgalom mindhárom esetben az építés teljes időtartama alatt 2×1 forgalmi sávon fenn lesz tartva, az építési terület melletti ingatlanok megközelítése és a munkaterület mellett a parkolás időszakosan korlátozva lesz.


A kivitelezési munkák várhatóan 2024. I. negyedévében fejeződnek be. A beruházás hazai forrás felhasználásával valósul meg, a kivitelezést a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi, nettó 4,2 milliárd Ft értékben.


Forrás: hiros.hu

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page