top of page
  • PRESTEP

Folynak a felújítási munkák a 441-es főúton

A 441-es főút Kecskemét és Katonatelep közötti szakasza mellett a növények letermelésével elkezdődött az útfejlesztés. A NIF Zrt. beruházásában a főút mintegy 3 kilométeres kecskeméti szakaszát négysávosra bővítik, a nagykőrösi Téglagyári utcától Katonatelep határáig pedig megerősítik az aszfaltréteget.


A folyamatos fakivágás és a halomba rendezett törzsek jelzik, hogy a növények letermelésével elkezdődött a 441-es főút fejlesztése. A tereprendezés területe már jól mutatja, mennyivel szélesebb lesz az út a felújítás után. A főút mintegy 3 kilométeres kecskeméti szakaszát az északi elkerülő körforgalmától a Mathiász János Általános Iskoláig 2x2 sávosra bővítik.


A négysávosítás során Katonatelepnél hat jelzőlámpás és három járműosztályozós csomópontot alakítanak ki, emellett létrehoznak egy jelzőlámpával ellátott gyalogátkelőhelyet is. A kerékpárosok egy új bicikliutat kapnak, ugyanis az út szélesítése miatt a mostani kerékpárutat arrébb kell tenni. A fejlesztés a NIF Zrt. beruházásában 8,5 milliárd forintból valósulhat meg.


A 441-es főút mellett eközben már az M44-es gyorsforgalmi út kialakításának munkálatai is megkezdődtek. A munkák folytatásával az M44-es egészen elér majd az M5 autópályáig. A 441-es főút és a gyorsforgalmi út találkozásánál egy különszintű csomópontot hoznak majd létre a kivitelező Hódút Kft. szakemberei.


Forrás: hiros.hu

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page