top of page
  • PRESTEP

Felavatták a megújult 50 méteres medencét az Élményfürdő és Csúszdaparkban

Ünnepélyesen átadták 2018. augusztus 22-én, szerdán délután a vízilabda szakosztály sportfejlesztési pályázatának keretében és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával megújult, korszerűsített 50 méteres medencét az Élményfürdő és Csúszdaparkban.


Az ünnepségen részt vettek és beszédet mondtak dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Az eseményt megelőzően, 13 órától a Budapesti Honvéd és a Kecskeméti Sportiskola utánpótlás vízilabdázói játszottak bemutató mérkőzést. Az ünnepség befejezéseként pedig a Budapesti Honvéd OBI-es felnőtt vízilabda csapata tartott bemutató edzést.


Mint korábban megírtuk, az 50 méteres medence a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya sportfejlesztési programjának köszönhetően újulhatott meg. A felújítás 186 millió forintba került, melynek 30 százalékát az önkormányzat, a fennmaradó 70 százalékot pedig a vízilabda szakosztály TAO támogatói adták.


A beruházás során megújult a gépészet, korszerűsödött a fűtés, csempeburkolatot kapott a medence, amit meg is emeltek, így egy vízzáró réteget kapott. A felújítás újabb sportteret nyújt a vízi pólósoknak, de természetesen a medencét - mint idén nyáron is történt - lakosság is használhatja. Mindemellett a felújítás során olyan fűtésrendszert építettek ki, amely megnöveli a medence használatba vételi idejét. Ami konkrétan azt jelenti, hogy egy éven belül akár 6-7 hónapig is igénybe lehet majd venni.


Forrás: keol.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page