top of page
  • PRESTEP

Elkezdődik két új kecskeméti közlekedési csomópont építése

Hamarosan elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok az Irinyi út - Március 15. utca és a Mártírok útja- - Klebelsberg út forgalmi csomópontokban. Mindkét helyen jelzőlámpát telepítenek és megtörténik a közvilágítás korszerűsítése. A mai napon az önkormányzat átadja a munkaterületet a kivitelező Colas Zrt. részére. A kivitelezés 4 hónapig tart, ez idő alatt teljes útzár nem lesz, de forgalomkorlátozásokra kell számítani.


A két fejlesztés az IKOP-3.2.0-15-2016-00007 azonosító számú „Kecskemét város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása - zéró emissziós zóna megteremtése soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével II. szakasz" című projekt keretében valósul meg. A kivitelezés költsége az Irinyi út - Március 15. utca csomópont esetében bruttó: 90.8 millió forint, a Mártírok útja- -Klebelsberg út csomópont esetében bruttó: 168.5 millió forint. A beruházások célja a közlekedés biztonságának növelése a jelenleg fokozottan balesetveszélyes helyeken.


Az Irinyi út - Március 15. utca csomópont korszerűsítése során minden csomóponti ág kiegészül egy önálló jobbra kanyarodó, vagy egy gyorsító sávval. A meglévő kijelölt gyalogátkelőhelyek részben áthelyezésre kerülnek, és akadálymentes járdakapcsolatot kapnak. A lámpaoszlopokat áthelyezik. A csapadékvíz elvezetését a meglévő vízelvezető rendszer biztosítja. A kereszteződés minden ága jelzőlámpás vezérlésű lesz.


A Mártírok útja - Klebelsberg út esetében a csomópontot alkotó utak tengelyének vízszintes értelmű - kis mértékű - korrekciójával a Klebelsberg úton mindkét irányban többlet forgalmi sávot alakítanak ki a balra kanyarodó járművek részére. Új gyalogos-átkelőhelyek létesülnek, a meglévők - köztük az iskola előtti is - megújulnak, akadálymentes járdakapcsolatok készülnek. A Klebersberg úton járda épül a gyalogátkelőhelyhez. Az iskola előtt új parkolóhelyek létesülnek. A Mártírok útján a meglévő autóbusz megálló helyén új szerkezetű és műszaki paraméterekkel rendelkező akadálymentesített buszöböl és peron épül. A csapadékvíz elvezetését részben a meglévő csapadékcsatorna hálózat biztosítja, részben szikkasztóárkokban szikkad el. A Mártírok útján mintegy 150 méter, a Klebersberg úton 200 méter hosszú szakasz érintett a beruházással. A kereszteződés minden ága jelzőlámpás vezérlésű lesz.


Forrás: keol.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page