top of page
  • PRESTEP

Elkezdődik a Margaréta buszforduló kiépítése

Elkezdődött a kivitelezési munkálatok előkészítése Kecskeméten, a Margaréta buszforduló kiépítése kapcsán. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési projekt során kerékpárosbarát fejlesztés, közlekedés biztonsági beruházás, és közúti közösségi közlekedésfejlesztés valósul meg 503.294.999 forintos európai uniós és hazai támogatás segítségével.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.4.1-15-KE1-2016-00005 konstrukció keretében a „Margaréta buszforduló kiépítése” címmel benyújtott pályázaton 503.294.999 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.


A projekt keretében a következő fejlesztések valósulnak meg a Károly Róbert körút Nyíri út és Margaréta utca közötti szakaszán:

- tervezetten 200 méter gyalog-kerékpárút kiépítése a Károly Róbert körúton, mely hozzájárul a kerékpáros forgalom biztonságos, összefüggő, a kerékpárosok úti céljaival összhangba hozott, folyamatos hálózat létrehozásához.

- A Károly Róbert körút-Nyíri utca - III. Béla körút csomópontjában közlekedésbiztonsági intézkedést szolgáló egysávú körforgalom kiépítése.

- A kerékpárosok számára kerékpáros átvezetés teszi lehetővé a körforgalmon áthaladó közlekedést. A kialakított útszakasz mellett a projekt keretében megvalósuló decentrum és kapcsolódó beruházás a fenntartható közösségi közlekedés színvonalának javításához járul majd hozzá.

- A buszfordulónál szociális épület és 3 darab fedett váró lesz elhelyezve. A kiszolgáló épület környezetében pedig 10 férőhelyes B+R parkolót alakítanak ki, további 10 férőhelyes bővítési lehetőséggel.


A projekt keretében mély- és magasépítési munkálatok egyaránt lesznek. A mélyépítési kivitelezési munkálatok 2019. májusban kezdődnek és 2019. év végén fejeződnek be.


További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu


Forrás: hiros.hu

bottom of page