top of page
  • PRESTEP

Elkészültek a Benkó Zoltán Szabadidőközpont új parkolói

Befejeződött a Benkó Zoltán Szabadidőközpont előtti új parkolóhelyek kialakítása. A II. ütem során 71 új parkoló készült el, melyek közül 4 családi és 2 mozgáskorlátozott. Az I. ütemmel együtt így összesen 103 parkoló várja a Látogatókat. A beruházás Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg.


A szabadidőközpont Nyíri úti szakaszán a beruházás II. üteme során nemcsak 65 normál, 4 családi, és 2 mozgáskorlátozott parkolóhely került kialakításra, hanem a parkoló hosszával megegyezően, 330 méter hosszan új kerítést is kapott a szabadidőközpont. Megújult a főbejárat előtti közlekedőfelület, ahol a térkő cseréjén kívül ülőhelyeket is kialakítottak. Új szemeteseket helyeztek ki, és jelentős növénytelepítésekre is sor került: megközelítőleg 1200 cserjét és 50 fát ültettek a kerítés mellé, illetve a parkolók közötti szigetekbe.


Hozzávetőlegesen 500 méter aszfaltút került felújításra, közel 200 négyzetméter közlekedő felület, és megközelítőleg 1400 négyzetméter térburkolatot raktak le. A térburkolatok nagy része úgynevezett Ökogreen térkő, amelyek különlegessége, hogy a térkövek közötti nagyméretű fugahézagok megbízhatóan elszivárogtatják az esővizet, emiatt tekinthetők sokkal inkább környezetbarátnak, mint a normál térkövek.


– A Benkó Zoltán Szabadidőközpont Kecskemét egyik legkedveltebb szabadidős létesítménye. A látogatók az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően bőséges szolgáltatási kínálat közül válogathatnak: a terület kiváló edzéshelyszín kocogók és futók számára, de kültéri fitness park és street workout pálya is várja a sportolókat. Labdajátékokra is több lehetőség adott a homokos strandröplabda, strandfoci, strandkézilabda és a kosárlabda pályákon. Ezeken túl a játszótér és a horgászat is sok látogatót vonz, akik számára most már elegendő, és megfelelő színvonalú parkoló áll rendelkezésre. Bízunk benne, hogy a beruházással még vonzóbb lesz a szabadidőközpont a látogatóink számára – mondta el dr. Patay Balázs, a szabadidőközpontot üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.


A beruházás Kecskemét Megyei Jogú Város közel 160 millió Ft-os támogatásával valósult meg.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page