top of page
  • PRESTEP

Digitális Tudásközpont nyílt Kecskeméten

A XXI. század legmodernebb eszközeivel ismerkedhetnek meg az új kecskeméti Digitális Tudásközpont látogatói. Az országban hatodikként Kecskeméten nyitotta meg kapuit a mintaprojekt, amelynek célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye azt a tudást, amit korunk modern technológiája megkövetel.


Új Digitális Tudásközpontot nyitottak meg Kecskeméten a mai napon. A Digitális Jólét Program Hálózatban működő központok mintájára a Rákóczi út 14 szám alatt megnyílt létesítmény lehetőséget nyújt az érdeklődők számára a digitális technológiákkal való megismerkedésre és kompetenciafejlesztésre. A kecskeméti a 6. helyszín az országban.


-Itt egy olyan új hely jön létre, egy olyan új közösségi pont, amely nagyon sokszínű, nagyon sok lehetőséget biztosít a fiataljainknak. Egy stabil jövőt, egy stabil kiegészítő kompetenciát egy stabil lehetőséget a jövő építését. Munkahelyteremtésben a jövő építésben egy kiváló központi helyszín - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.


A Tudásközpontok létrehozásával a régióban működő köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények számára lehetőség nyílik a kompetenciafejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, és pedagógusi továbbképzések megvalósítására.


-A legszűkebb keresztmetszet az a képzett munkaerő. A képzett munkaerőhöz intelligens emberekre van szükség, akik képesek használni a XXI. század eszközeit. Ezt már gyerekkorban el kell kezdeni tanulni - mondta a rendezvényen dr. Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester.

Az intézményi kapcsolódások mellett a központok közösségi térként is funkcionálnak, helyet adva a fiatalok és a fejlődni kívánó felnőttek vagy akár nyugdíjasok számára is.


-Amikor elindítottuk ezt a projektet, akkor azt tűztük ki célul, hogy minden magyar nagyvárosban, minden megyében lehetőleg legyen egy olyan lehetőség, amely a diákok számára lehetőséget teremt kipróbálni azokat az eszközöket, amelyekkel a további karrierjük során majd találkozni fognak - tájékoztatott Jobbágy László, Digitális Tudásközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Mint a rendezvényen elhangzott, a fiatalok mellett mindenki lehetőséget kap majd arra, hogy a modern eszközöket megismerhesse. Az új Digitális Tudásközpontban a tervek szerint egyéni látogatókat is fogadnak majd.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page