top of page
  • PRESTEP

Befejeződött a Kertvárosi Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Elkészült a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolájának az energetikai korszerűsítése a Széchenyi 2020 program keretén belül. A beruházás során megvalósult az intézmény utólagos homlokzati és födémszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése, amely egy napelemes rendszerrel is kibővült. A projekt 84.569.300 forint összegű, 100 százalékban finanszírozott, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című felhívás keretében a TOP-6.5.1-15-KE1-2016-00008-as azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be a "Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája energetikai korszerűsítése" című projektre, amelyen 84.569.300 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás intenzitása 100 %, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósult meg.


A projekt legfőbb célja volt, hogy csökkenjen az épületek hővesztesége, racionalizálódjon a közintézmények energiagazdálkodása oly módon, hogy mindeközben a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.


A beruházás eredményeként megvalósult a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája utólagos homlokzati szigetelése mintegy 990 négyzetméteren, utólagos padlásfödém szigetelése mintegy 945 négyzetméteren, a lapostető szigetelése körülbelül 400 négyzetméteren, a homlokzati nyílászárók cseréje mintegy 200 négyzetméteren, a belső fűtési rendszer rekonstrukciója, amely egy napelemes rendszer telepítésével is kibővült.


A hatályos energetikai előírásoknak megfelelő kialakítás révén nem csupán a ráfordított energiamennyiség, hanem a környezet terhelése is csökken, miközben jelentős költségmegtakarítás érhető el. A felhasznált energiamennyiség mérséklődése a CO2, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését eredményezi, amellyel elérhetővé és fenntarthatóvá válnak a nemzeti környezet - és klímavédelmi célok.


Az energetikai korszerűsítés által Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájárult az épített környezeti értékeinek a megóvásához, teljesíti a hatályos hazai és uniós jogszabályokban előírtakat és határozott lépést tett a város területi stratégiai dokumentumaiban kitűzött célokért, amely szerint az ökotudatos-, zöld város megvalósítása érdekében csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, fejlesztéseiben az energiatakarékos megoldásokban érdekelt, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra.


Forrás: keol.hu

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page