top of page
  • PRESTEP

A végleges körgyűrűre terelik a forgalmat a megyei kórháznál

Március 30-tól, azaz holnaptól már a végleges körgyűrűn közlekedhetnek az autósok az Akadémia krt. - Nyíri út csomópontjában kialakított körforgalomnál. A beruházás új ütemében a gyalog- és kerékpárutak, a gyalogátkelők kiépítését végzi el a kivitelező Duna Aszfalt Zrt.


A kivitelező tájékoztatása szerint, új szakaszához érkezik az Akadémia körút - Nyíri út csomópontjának fejlesztése. Ma (kedden) még a körforgalom végleges körgyűrűjének kiépítése, a gyalog- és kerékpárutak kialakítása zajlott a területen. Emellett a közvilágítási és hírközlési hálózat kiváltása van folyamatban. Holnaptól, vagyis március 30-tól már a belső, végleges körgyűrűre terelik majd az autós forgalmat.


A járművek közlekedését most sem és ezután sem korlátozzák, jelenleg egy ideiglenesen kiépített körgyűrűn halad a forgalom. A gyalogosok akadálytalanul közlekedhetnek a kórház bejárata és a rendelőintézet között. Továbbá kiépítettek egy-egy ideiglenes gyalogátkelőt is az Akadémia körúton és a Nyíri úton.

A következő ütemben az ideiglenes körgyűrűt elbontják, majd a Duna Aszfalt Zrt. szakemberei megkezdik a gyalog- és kerékpárutak, a gyalogátkelők kiépítését. Később, a kopó aszfaltréteg beépítésénél újra számítani lehet majd kézi forgalomirányításra. Egy-egy munkagép, teherautó be- és kiállása is akadályozhatja a forgalmat, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a csomópontot.


Forrás: hiros.hu

bottom of page