top of page
  • PRESTEP

A nők munkavállalását segíti a pályázat


Szerdán tartották a „Nők a családban és a munkahelyen” elnevezésű pályázat projektnyitó rendezvényét Kecskeméten.


A pályázat célja, hogy olyan innovatív szolgáltatásokkal ismertessék meg a munkaadókat és a női munkavállalókat Kecskeméten és a járásban, amelyek segítik a nők munkavállalását, illetve a munka és a családi élet egyensúlyát. A 174 millió forintnyi EU-s pályázati forrásból finanszírozott projekt megvalósítója az AIPA Nonprofit Kht. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.


Hazánkban a GYES bevezetése óta a nők több évre elhagyják a munkaerőpiacot, illetve nagy számú aktív korú, de nem dolgozó nő él a járásban. A helyzet javítása érdekében a pályázat párbeszédet kezdeményez a munkaadók és a női munkavállalók között: szakmai köröket és szakértői csoportokat alakít ki, közösségfejlesztést végez, előadásokat, tréningeket és családi napokat szervez. A projektben hangsúlyos szerepet kap a járásban élő aktív korú, de nem dolgozó nők atipikus (például részmunka, távmunka) foglalkoztatásának népszerűsítése. A megvalósítók felkutatják a nők új illetve hagyományos ágazatokban betölthető lehetséges szerepeit, valamint Család és Karrierpontot hoznak létre, ahol tanácsadásokon vehetnek részt az érintettek. A pályázat hozzájárul a munkaadók és munkavállalók elvárásai közti távolság csökkentéséhez, a helyi munkaerőpiac modernizációjához, valamint a munka és a magánélet egyensúlyához.


Az eseményt Szemereyné Pataki Klaudia nyitotta meg, aki elmondta, hogy a karrier és a gyermekvállalás nem zárja ki egymást, erre személyes életútja a legjobb példa: amikor gyermeke három hónapos volt, ő már visszatért a munka világába és ekkor kezdte el építeni politikai pályáját is.


Forrás: baon.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page