top of page
  • PRESTEP

A Kecskeméti Szakképzési Centrum büszkeségeit ünnepelték

Az elmúlt évtizedek legeredményesebb éve van a Kecskeméti Szakképzési Centrum mögött. Az országos szakmai versenyeken és ágazati érettségi versenyeken első három helyezést elért tanulókat és felkészítő tanáraikat ma (szerda) délután ünnepelték meg.


A Kecskeméti Szakképzési Centrum büszkeségei gyűltek ma délután össze a centrum kollégiumának dísztermében. Az ünnepségen a 2022-es évben kiemelkedő versenyeredményt elért tanulókat, felkészítő tanáraikat valamint a duális partner oktatókat köszöntötték.


– Ha hátratekintünk az időben, az elmúlt 15-20-30 évre is, ilyen magas létszámban döntős illetve dobogós helyezett diákjaink még sosem voltak. Jelenleg 13 olyan diákkal büszkélkedhetünk, akik országos szakmai versenyen, tehát az országos bajnokságon első, második, vagy harmadik helyezést értek el - mondta Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója.


Ráadásul a gépjármű mechatronikus és a szerszámkészítő szakmákban a dobogó összes fokára a szakképzési centrum diákjai állhattak fel. Orbán Norbert a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen lett a szerszámkészítő szakma győztese. Az ő és társai felkészülését a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. segítette duális partnerként.


Az ünnepségen az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen illetve az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyein országos döntőbe jutott és első három között végzett tanulókat és tanáraikat is meglepték ajándékkal.

– Úgy gondolom, hogy van lehetőség tovább fejlődni, finomodni. Nagyon jó felkészítő oktatók illetve duális képzőhelyen lévő kollégáink vannak, akik most már, lehet azt mondani, hogy tudják mire kell felkészíteni - hangsúlyozta Ignácz Bence.


Hozzátette, ebben az eredményben benne van az elmúlt tíz év munkája. Továbbra is megadnak minden tőlük telhetőt szakmailag és anyagilag a diákok számára, ahhoz hogy eredményesek legyenek a versenyeken.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page