top of page

Új rekreációs központ jön létre Kecskeméten, a Rudolf Kertben

Hatalmas zöld területet, játszóteret, a fiatalok számára pedig egy új szabadidős tevékenységekre alkalmas épületet is kialakítanak a Rudolf Kertben, az egykori Rudolf laktanya területén. A fejlesztésre TOP és TOP Plusz, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – és Program Plusz nyújt lehetőséget. Erről is szó esett ma (szerdán) a Monitoring Bizottság kecskeméti sajtótájékoztatóján.
Az Európai Uniós Bizottság Monitoring Bizottsága tartott ma sajtótájékoztatót Kecskeméten. A téma a TOP Plusz, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz négy kijelölt témapillére volt, legfőképpen a fenntartható városfejlesztés témakör, amely 42 hazai város, köztünk Kecskemét fejlesztési projektjeinek megvalósulására biztosít lehetőséget.


– Azt gondolom, hogy a TOP Plusz keretein belül megvalósuló városfejlesztési program Magyarország településfejlesztésének egy kiemelt területe, amelyre egy nagyon jó projekt példa a kecskeméti fejlesztés is. Itt ugyanis egy olyan beruházás valósulhat meg, amely egyrészről hozzájárul  a város élhetőségének növeléséhez, másrészt a város és a vidék együttműködésében is nagy jelentőséggel bír

— emelte ki a sajtótájékoztatón Mayer Gábor településfejlesztésért felelős államtitkár.


A rendezvényen beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is. Rámutatott arra, hogy a bérekhez 5-10 százalékos rátát tehet hozzá egy olyan környezet, amely jobbá teszi a munkaidőn kívüli feltételeket.

A polgármester arról is beszélt, hogy a Rudolf laktanya rehabilitációja során az előző programozási időszakban megkezdett fejlesztéseket folytatva, egy játszóeszközökkel kialakított szabadidős tér, valamint a terület megközelítését lehetővé tevő útfelújítás is megvalósul. Ezeken kívül rendezvényközpontként képzelik el ezt az egykori lovastanyát.


– Itt egy hatalmas  épületcsoport van szinte a belváros szívében, amely nagy terhet ró a városra, hiszen örökségvédelem alatt áll. Ha felnézünk a tetőszerkezetre, akkor a vas szerkezetet még Eiffel tervezte, ezért is maradt látható. Most erre az épületre sikerült pályázati forrást találnunk. A megújult épület szabadidős tevékenységekre, rendezvényekre, akár görkorcsolya versenyekre biztosít fedett, ugyanakkor mégis nyitott teret

— fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia.


A játszótér építése idén kezdődik, a projekt pedig várhatóan 2025-ben fejeződik be.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page