top of page
  • PRESTEP

Értékesítik a Rudolf laktanya központi épületeit

A mai közgyűlésen egyhangúlag megszavazták a Rudolf laktanya területének középpontjában álló épületek értékesítését. Megújulhat tehát az egykori istálló, lovarda és fogdaépület, melyek a tervek szerint kulturális és szabadidős tevékenységeknek adnak otthont a jövőben.


Jó úton halad az Izsáki úton található egykori Rudolf laktanya revitalizációja. Az Ápoló Klub után elkészült a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, megkezdődött a Kada Elek Technikum fejlesztése. A terület szélső épületeinek egy része már fejlesztés alatt áll magánbefektetők által, most pedig a középső rész, a „mag” értékesítéséről döntöttek.


A mai közgyűlésen egyhangúlag megszavazták az előterjesztést, melynek köszönhetően kétlépcsős pályázat során értékesítik a Rudolf laktanya területének központjában található épületeket. Ezáltal megvásárolható az egykori lovarda és istálló (összesen hat épület), valamint a volt fogdaépület. A pályázat az épületre vonatkozik, a telekre viszont nem.


A nyertes pályázóknak az épület felújítása során figyelembe kell venni a műemlékvédelmi és örökségvédelmi szabályokat, a tervezett építési tevékenységet kötelesek az építésügyi és örökségvédelmi hatósággal engedélyeztetni.


Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, a koncepció 2013 óta változatlan: kulturális, szabadidős szolgáltatások kerülnének a területre, mely által tovább bővülhetnek a kecskeméti kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek.


Forrás: hiros.hu


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page