top of page
  • PRESTEP

Átadták Kecskemét autóbusz-telephelyét

Még a DAKK Zrt. vezérigazgatója is Kecskemét saját autóbusz-telephelyére irigykedik - emelte ki dr. Homoki Tamás alpolgármester a város déli kapujában található létesítmény sajtóbejárásán. Szerdán délelőtt átadták ugyanis azt a korszerű technikával felszerelt épületet, ahol a jövőben nemcsak karbantartják a kecskeméti buszokat, de a forgalomirányítás és a hálózatfejlesztés is ide kerül.


Átadták a Georg Knorr utcán Kecskemét Megyei Jogú Város új autóbusz-telephelyét. A 16 ezer négyzetméteres terület 55 busz tárolására alkalmas, azonban a rendelkezésre álló diagnosztikai műszerekkel 65-70 autóbusz karbantartását és irányítását képes elvégezni. Emellett helyet kapott a létesítményben egy fő szervizműhely, egy autómosó, egy fényező és egy karosszériaműhely is.


Dr. Homoki Tamás alpolgármester köszöntőbeszédében elmondta, büszkék lehetünk a létesítményre, mivel Kecskemét az egyetlen magyar város, ami saját telephellyel rendelkezik. Emiatt még a DAKK vezérigazgatója is irigykedik városunkra - mondta viccesen az alpolgármester. – Az átadás a következő lépés afelé, hogy a város közösségi közlekedésének minőségét helyreállítsák – fogalmazott dr. Homoki Tamás.


A telephely most még ugyan üres, de várhatóan az év végére teljesen benépesül majd az épület, nemcsak a karbantartás-javítás miatt.


A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője, Hári Ernő kiemelte, a műszaki kiszolgáláson felül a tervek szerint január 1-jétől innen történik Kecskemét helyi autóbuszforgalmának irányítása is. Ehhez megkapták a szükséges szoftver és hardver támogatást.


A beruházás 1,6 milliárd forintból valósult meg. A telephely közel 170 embernek ad majd munkát a buszvezetőktől kezdve, a műszaki szakembereken át egészen a forgalomirányítókig.


Mindez szükséges ahhoz, hogy mind a 25 db Mercedes Citaro Hybrid csuklósautóbusznak magasabb fokú, magasabb színvonalú karbantartást, üzemeltetést tudjanak biztosítani.


A telephely átadása fontos mérföldkő azon az úton, melynek végén a kecskemétiek a jelenleginél magasabb színvonalú, megbízhatóbb és jobb közösségi közlekedést vehetnek igénybe.


Forrás: hiros.hu

bottom of page