top of page

Átadták az északi elkerülő utolsó szakaszát


Ma (péntek) délelőtt átadták a 445-ös számú északi elkerülő út 5-ös főút és az M5-ös autópálya közötti szakaszát. A 3,3 kilométer hosszú, 5,75 milliárd forintból megépült útszakasz ünnepélyes átadóján megjelent Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, beszédet mondott dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Kecskemét két országgyűlési képviselője, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László is.


- A kormány kiemelten kezeli a közlekedési infrastruktúra fejlesztését. A közutak építésének, korszerűsítésének minden esetben a gazdasági növekedést, a versenyképesség fokozását, és alapvetően a munkahelyteremtést kell támogatnia. A kormány fejlesztési terveinek alapvető stratégiai célja a minőségi közúthálózat hiányzó elemeinek pótlása. Arra vállalkoztunk, hogy négysávos összeköttetésekkel kapcsoljuk be a gyorsforgalmi hálózatba a ma még csak kétsávos főutakon elérhető megyei jogú városokat. Azon dolgozunk, hogy az autópályákat és az autóutakat lehetőség szerint minél nagyobb számban, és minél előbb elvezessük az országhatárokig. A kormány fejlesztési terveinek alapvető stratégiai célja a minőségi közúthálózat hiányzó elemeinek pótlása - hangsúlyozta köszöntőjében Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.


Az északi elkerülő most elkészült szakaszával kialakult a teljes körgyűrű, amellyel a kecskemétiek hetente 2500 áthaladó teherautó lég- és zajszennyezésétől mentesülnek - emelte ki Palkovics László.

"A kormány közlekedéspolitikájának fő víziója, hogy 2030-ra az ország bármely pontjáról 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos útszakasz."

- Egy út elkészítése mindig összefogás eredménye, mely szép példája a város és a kormány együttműködésének - mondta köszöntőjében dr. Salacz László országgyűlési képviselő, aki Kecskemét útvonalainak történelmi jelentőségéről beszélve emelte ki a ma átadott út fontosságát.


Dr. Zombor Gábor elmondta, régi álom valósult meg azáltal, hogy bezárult az északi elkerülő körgyűrűje, a város ismét nagyot lépett előre a fejlődésben.


Forrás: hiros.hu

bottom of page