top of page
  • PRESTEP

Átadták a Mercedes-Benz Iskola felújított és korszerűsített épületszárnyát Kecskeméten

Átadták a Mercedes-Benz Iskola közel 600 millió forintból felújított épületszárnyát Kecskeméten szerdán a Lestár Péter Oktatási Központban, amelyet az autógyár saját forrásából és állami támogatással korszerűsített.


Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója az átadó ünnepségen kiemelte: a Mercedes-Benz Iskolát 2009-ben alapították a Daimler AG, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja és Kecskemét város együttműködésének köszönhetően. Az intézményben kezdetben a Németországból érkező családok gyermekeinek oktatása folyt, de három éve megnyitotta kapuit a magyar anyanyelvű tanulók előtt is.


A beruházással az alsó és felső tagozatos diákok most már közös épületben, a Lestár Péter Oktatási Központ külön épületszárnyában tanulhatnak, korszerű és jól felszerelt oktatási körülmények között. Mint mondta, a Mercedes-Benz vezetése számára kiemelten fontos, hogy hozzájárulhat Kecskemét és a régió oktatási színvonalának emeléséhez. Büszkék arra, hogy egy olyan képzési folyamatot valósítanak meg, amely az óvodával kezdődik, és az általános iskolán keresztül egészen a szakképzésig tart.


Az iskolának jelenleg 62 alsó és 31 felső tagozatos tanulója van. Az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik. Az alsó tagozatban a német nyelvű oktatás szinte minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg, a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a diákokkal. Negyedik osztály végére a gyerekek már mindkét nyelven nagyon jól ki tudják fejezni magukat.


Mint elhangzott, a Mercedes-Benz Iskola vezetése a későbbiekben 11. és 12. osztály elindítását is tervezi.


Gaál József Kecskemét alpolgármestere hangsúlyozta, Kecskemét ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő központja, térsége.


Forrás: keol.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page