top of page
  • PRESTEP

Átadták a katonatelepi játszóteret

Ma (péntek) délután hivatalosan is áradták Katonatelep új, többfunkciós játszóterét. A sportpálya mellette kialakított közösségi tér nem csak a gyermekeknek, de a szülőknek, nagyszülőknek is találkozási pontja lehet a jövőben.


A helyi civilek és a város összefogásából született színes közösségi tér jelentőségét mutatja, hogy a hivatalos átadón tiszteletét tette Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő is.


Dr. Fekete Gábor köszöntötte a megjelent katonatelepi lakosokat. Megköszönte a lakosság, a városvezetés és a Katonatelepi Sportegyesület segítségét és munkáját, kiemelve, ez az összefogás fontosságát. Elmondta, miután nagyon sok gyermekes család költözik Katonatelepre, új bölcsőde építésére volt szükség, ami azonban a régi játszótér helyére épült. A helyiek megkeresték, hogy a városrésznek szüksége van egy új játszótérre, ő pedig a kezdeményezés élére állt.


- Jogossá vált az igény, hogy egy új játszóteret kell létrehozni. Ez a kezdeményezés szerencsére a város részéről meghallgatásra talált, és a városrész lakói is támogatták, segítették ennek megépítését. A város 20 millió forinttal támogatta, de az, hogy ilyen szép lett, annak köszönhető, hogy a Katonatelepi Sportegyesület ebben partner volt, és összefogta a helyi lakosságot. Jöttek az édesapák, és együtt építettük meg ezt a játszóteret - mondta dr. Fekete Gábor képviselő.


A városrész képviselője kiemelte a város, a civil szervezet és a lakosság összefogásának fontosságát.


- Ennek a játszótérnek az az üzenete, hogy ha a városrész és a város, a civil lakosság összefog, ilyen szép játszóteret tudnak létrehozni. Másrészt a játszótér nem csak a gyerekeknek, hanem a szülőknek, nagyszülőknek is találkozási pont lehet, így mindenkinek javára válik ez a helyszín - emelte ki dr. Fekete Gábor.


Igazi közösségi tér alakult ki a focipálya mellett, melynek már a tervezése és a kivitelezése is a katonatelepiek összefogását erősítette. Ahhoz, hogy a kapott támogatásból minél több eszközt tudjanak beszerezni a Katonatelepi Sportegyesület és a lakosok munkájára is szükség volt, akik fúrtak, faragtak, betonoztak.


Szentesi Zoltán, a Katonatelepi Sportegyesület alelnöke elmondta arra fókuszáltak, hogy a forrásokat minél optimálisabban tudják elkölteni, hogy az összes pénzt játékokra tudják fordítani. Hogy a nagy központi vár mellé a hinták is kerüljenek, valamint szabadtéri fitnesz eszközöket is tudjanak telepíteni azzal a céllal, hogy a gyermekekre vigyázó anyukák, apukák ne csak a padon ülve töltsék idejüket, hanem maguk is tudjanak mozogni, sportolni.


- Nagyon jó összefogó kis közösség alakult ki itt Katonatelepen, hiszen a játékeszközök telepítését közösségi munkavégzésben tudtuk megoldani. Az apukák jöttek, alapozni, csavarozni, összeszerelni, a párjaik pedig szendvicseket hoztak, és nagyon jó hangulatban telt a munka. Barátságok szövődtek, igazi közösség munka volt a játszótér kialakítása - mondta Szentesi Zoltán.


A gyönyörű játszótér Kecskemét egyik legkülönlegesebb közösségi tere, ahová valószínűleg nem csak a katonatelepiek fognak kijárni gyermekeikkel. Ez pedig újabb kapcsolatok, barátságok, közösségek kialakulásához vezethet a jövőben.


Forrás: hiros.hu

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page